Geschiedenis

Speeltuin de Watergeus is gebouwd in de jaren 50. Het zag er toen heel anders uit! Helaas hebben we daar geen foto’s van overgehouden, maar toen de speeltuin verbouwd werd in 1995 zijn er wél foto’s gemaakt van het proces. De hele buitenspeelplaats is verandert, veel nieuwe speeltoestellen zijn namelijk toegevoegd. Op de foto’s hieronder kan je zien wat er allemaal is gebeurd tijdens de verbouwing van 1995.

 

 

 

 

 

Hier wordt de kabelbaan geplaatst. Een klein kindje kijkt gespannen toe, hier kan binnenkort mee gespeeld worden! Wie kan het hardste en het verste met de kabelbaan gaan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier kan je zien hoeveel er is verandert! Het was een groot leeg veld, nu staan er allemaal speeltoestellen en is er een grasveld om op te voetballen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze foto zie je de binnenruimte van de speeltuin en wordt de fundering gelegd voor een speeltoestel. De binnenruimte is door de jaren heen ook vaak geschilderd en verandert. Zo zijn de kleuren van de muren zelf paars met geel geweest!

 

 

 

 

 

 

 

 

Een schommel kan natuurlijk niet ontbreken op een speeltuin. Hier zijn de mannen hard bezig om de schommels te plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

Hier wordt de autoband schommel gemaakt. Dit speeltoestel wordt ontzettend veel gebruikt, onder andere voor Pamela bal. Pamela bal is een razend populair spel bij de kinderen die regelmatig komen bij de speeltuin. De kinderen zitten op de banden schommels en ze moeten scoren bij elkaar met een grote skippy bal. Dit spel wordt hier al gespeeld sinds dit speeltoestel hier staat!